EVENIMENTELE DIN LUNA DECEMBRIE         
      Stand de carte cu vanzarea al librariei OKIAN din Brasov


Incepand cu data de 1 decembrie 2013, una dintre cele mai mari librarii on-line din Romania, OKIAN.ro, isi va prezenta din nou oferta editoriala in fata cititorilor din Deva prin standul cu vanzare ce va functiona pana la 1 februarie 2014 in incinta Sectiei de Arta si Carte Franceza din cadrul Bibliotecii Judetene "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva. In toata aceasta perioada, cei interesati vor avea suficient timp la dispozitie sa consulte bogata oferta etalata.


                 


         
      3 decembrie - Lansare volume: Reporter la sfarsitul lumii (1978-1988)" si "Romani, vi se pregateste ceva!" , autor Cornel Nistorescu


In ziua de 3 decembrie 2013, Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva in parteneriat cu Editura Compania si cu Teatrul de Arta din Deva a organizat lansarea celor mai recente doua volume, semnate de jurnalistul Cornel Nistorescu: "Reporter la sfarsitul lumii (1978-1988)" si "Romani, vi se pregateste ceva!".


           
           
           
           
           
           
           


                 


         
      4 decembrie - Comemorare Vlaicu BARNA


In ziua de 4 decembrie 2013 a avuta loc o comemorare a scriitorului Vlaicu Barna, 100 de ani de la nasterea poetului, eveniment care a cuprins amplasarea unei placi comemorative pe casa natala din satul Crisan, dupa care la Caminul cultural "Viorel Brana" din satul Crisan, a avut loc evocarea personalitatii scriitorului de catre personalitati de marca ale culturii hunedorene: poetele Mariana Pandaru si Paulina Popa, istoricul dr. Ioachim Lazar si scriitorul Gligor Hasa.           
           
           
       
       


                 


         
      11 decembrie - Eveniment cultural Ioan EVU - poetul cantautor


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat in ziua de 11 decembrie 2013, la Centrul Cultural "Dragan Muntean" din Deva, Sala "Liviu Oros", un eveniment cultural dedicat scriitorului si cantautorului Ioan Evu care in acest an a implinit 60 de ani. Activitatea se inscrie in traditia Bibliotecii Judetene de a fi mereu aproape de oamenii de cultura hunedoreni si de a le promova creatia.           
           
           
           
           
           
       


                 


         
      17 decembrie - In memoriam OVID DENSUSIANU


Anul acesta s-au implinit 140 de ani de la nastere si 75 de ani de la moartea lui Ovid Densusianu, marele lingvist roman, descendent al ilustrei familii a Densusienilor, patronul spiritual al Bibliotecii Judetene Hunedoara-Deva care este onorata sa-i poarte numele.

Pentru a comemora figura acestei impunatoare personalitati a literelor romanesti, Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat o manifestare comemorativa in ziua de 17 decembrie 2013, la Sala "Liviu Oros" a Centrului Cultural "Dragan Muntean" din Deva, manifestare desfasurata sub genericul "In memoriam Ovid Densusianu".           
           
           
           
           


                 


         
      18 decembrie - Lansare volum: Urbanonimie hunedoreană - particularităţi şi perspective, autor Mihai PETRE


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat in ziua de 18 decembrie 2013, in incinta Deva Mall, etajul 4, Salle d'Or, un eveniment cultural cu totul special prilejuit de lansarea volumului Urbanonimie hunedoreana - particularitati si perspective, semnat de prof. Mihai Petre.


           
           
           
           
           
       


                 
Prima Pagina Pagina anterioara