EVENIMENTELE DIN LUNA NOIEMBRIE      5 noiembrie 2014, lansarea volumelor de versuri intitulate Rataciri in timp si Pe drumul oaselor autor poetul Stejarel Ionescu
   


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat in ziua de 5 noiembrie 2014, lansarea volumelor de versuri intitulate Rataciri in timp si Pe drumul oaselor al caror autor este poetul Stejarel Ionescu, aparute la Editura Tipo Moldova din Iasi si, respectiv, Editura Maiastra din Tg. Jiu, in tinute grafice deosebite.
Volumele au fost lansate chiar in ziua in care poetul Stejarel Ionescu a implinit 59 de ani.


           
           
           
           


                 


      6 noiembrie 2014, Radu IGNA, dascalul scriitor, la ceas aniversar - 80 de ani
   


La inceputul lunii noiembrie l-am serbam pe scriitorul Radu Igna, dascal si intelectual de mare profunzime, cel care ocupa un loc aparte printre scriitorii hunedoreni. Sigur ca nu e usor sa cuprinzi in cateva cuvinte viata si creatia unui om, a unui scriitor harazit cu talent, cum este Radu Igna. Asa cum atat de elegant si de sugestiv marturiseste, cu o modestie si o discretie proprii marilor spirite, in viata lui nu s-a intamplat nimic deosebit: a scris niste carti… Dar aceste carti reprezinta o valoare, aceste carti au imbogatit literatura romana, aceste carti pot sta cu cinste alaturi de cartile oricarui prozator consacrat.


   
       
       
           
       


                 


      6 noiembrie 2014, Centenar Alexandru Mitru
   


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat in ziua de 6 noiembrie 2014, in Sala "Liviu Oros" a Centrului Cultural "Dragan Muntean" din Deva, o activitate cultural-educativa intitulata Centenar Alexandru Mitru. Activitatea a fost dedicata cu precadere elevilor din clasele V-VI de la gimnaziile din Deva.


       


                 


      10 noiembrie - 10 decembrie 2014, stand de carte cu vanzare al Editurii Curtea Veche din Bucuresti/b>
   


In perioada 10 noiembrie - 10 decembrie 2014, in incinta Sectiei de Arta si Carte Franceza a Bibliotecii Judetene "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a fost amenajat un stand de carte cu vanzare al Editurii Curtea Veche din Bucuresti.


           
           
           


                 


      21 noiembrie, lansarea volumului de teatru pentru copii Oglinda fermecata, volum semnat de actrita Ileana Zanche Motataianu
   


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a organizat in ziua de 21 noiembrie 2014, un eveniment artistic deosebit: lansarea volumului de teatru pentru copii Oglinda fermecata, volum semnat de actrita Ileana Zanche Motataianu. In volum sunt cuprinse piesele de teatru "Popeye Marinarul", "Bunica Ileana" si "Oglinda fermecata", aceasta din urma dand titlul volumului.
La lansarea volumului a fost prezenta si Trupa "Cu Mot... in frunte" si fiul artistei, Edy Motataianu, care au interpretat fragmente din cele trei piese ce compun volumul.


           
           
           
           
           
           
           
           
   


                 


      26 noiembrie, Biblioteca Comunala Bucuresci - Editura EMIA se prezinta
   


           
           
           
           


                 


      27 noiembrie 2014, activitate cultural-educativa dedicata Zilei Nationale a Romaniei
   


Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva a dedicat si in acest an Zilei Nationale a Romaniei o activitate speciala, destinata in primul rand tineretului. In ziua de 27 noiembrie 2014, in Sala "Liviu Oros" a Centrului Cultural "Dragan Muntean" din Deva, cei prezenti in sala au asistat la o prezentare ce a avut ca tema Unirea cea Mare si faurirea Romaniei Mari.


           
           
           
           


                 


Prima Pagina Pagina anterioara