COMUNITATE

„Noaptea Bibliotecilor 2015″, la Biblioteca Județeană din Deva. GALERIE FOTO (A)

„Noaptea Bibliotecilor 2015″, la Biblioteca Județeană din Deva. GALERIE FOTO (A)

Și în acest început de octombrie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și-a invitat prietenii, pentru a cincea oară, la îndrăgitul eveniment cultural desfășurat sub genericul Noaptea Bibliotecilor.

În seara zilei de 3 octombrie 2015, ora 18.00, poarta Bibliotecii Județene s-a deschis larg și oaspeții noștri au petrecut o noapte în care teatrul, muzica, filmul, arta în general le-au fost alături până la mijirea zorilor.

Încă de la intrarea în incinta Bibliotecii, vizitatorii au fost întâmpinați, în spațiul destinat expozițiilor, de un fotomontaj cuprinzând „istoria” celor patru ediții anterioare ale Nopții Bibliotecilor, începând cu ediția din 2011. Fotografiile au imortalizat momentele cele mai semnificative ale acestui îndrăgit eveniment destinat prietenilor Bibliotecii.

În acest an, publicul de toate vârstele s-a bucurat, în deschidere, de un program bogat, divers și original: trupa „Cu Moț… în Frunte” a lui Edy Moțățăianu i-a încântat pe cei mai tineri vizitatori cu un fantasy muzical plin de farmec. Îndrăgita trupă a creat special pentru acest eveniment un spectacol de teatru interactiv-muzical, sugestiv intitulat „Cartea Minunată din Biblioteca Fermecată”, iar reprezentanții acesteia, Adrian Vescan și Edy Moțățăianu, i-au invitat pe toți copiii între 3 și… 93 de ani să le fie alături. Povestea, pe scurt, începe și se termină chiar în … Bibliotecă. Și, chiar dacă pe parcurs personajul principal, Ionel Bocănel, ajunge să se răzvrătească împotriva Lumii Poveștilor și a Cărților, finalul s-a dovedit a fi unul fericit.

În finalul momentului artistic, oferit de Edy Moțățăianu, au fost lansate numeroase baloane cu heliu, multicolore, care s-au înălțat în aer spre încântarea tuturor celor prezenți.

A urmat un atractiv moment, un încântător clown party oferit de un entuziast clown care a umplut inimile celor mici de bucurie, aceștia primind în dar și baloane de diferite forme.

Un alt element de noutate, foarte apreciat prin ineditul său, a fost cel de face painting, copiii fiind foarte încântați de transformările prin care treceau chipurile lor sub culorile penelului, fantezia și inspirația fiind prezente din plin.

Anul acesta, secțiunea dedicată muzicii a adus în fața publicului îndrăgita trupă PACT by LEO IORGA & ADI ORDEAN cu spectacolul ROMANTIC ROCK 2015. Trupa a fost la înălțimea așteptărilor, oferind publicului care a umplut până la refuz curtea Bibliotecii piese binecunoscute, precum Trenul pierdut, Singur te caut în noapte, Să te gândești la mine, După ani și ani, Cine ești tu oare etc., dar și piese noi, la fel de reușite. Succesul trupei a fost extraordinar, atmosfera entuziastă a cuprins întreaga asistență, iar aplauzele au fost sincere și pline de căldură. Concertul s-a încheiat cu un feeric foc de artificii care a luminat cerul Devei.

 

Ca în fiecare an, au fost prezentate filme în două secțiuni: „Povestiri Digitale”, proiecții de filme realizate în cadrul proiectului Silver Stories (un proiect finanțat prin Programul „Leonardo da Vinci”), și „Filme de Oscar aflate în colecțiile Bibliotecii Județene” („Gravity”, „American Sniper”, „The Imitation Game”, „The Blind Side”, „Django Unchained” și „The Kingʼs Speech”).

Nu au lipsit expozițiile și standul de carte cu vânzare. Cei prezenți au putut admira la Sala de Lectură, o expoziție de icoane pe sticlă și tricouri. Acestea au fost pictate de eleve ale Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”, Colegiului Tehnic „Transilvania”, Școlii Generale „Andrei Mureșanu” și Școlii Eco Europene „Andrei Șaguna” din Deva, în cadrul atelierului de pictură organizat de către Biblioteca Județeană pe parcursul acestui an. De mare interes s-a bucurat standul Editurii Litera din București, organizat la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii.

 

This slideshow requires JavaScript.

Ca în fiecare an de Noaptea Bibliotecilor, oaspeții noștri au putut cunoaște în amănunțime „secretele” bibliotecii, organizarea acesteia, s-au vizitat secțiile și depozitele de carte, iar explicațiile au fost oferite, cu profesionalism, de către bibliotecarii noștri.

De la un an la altul, Noaptea Bibliotecilor aduce în ambianța familiară a Bibliotecii Județene tot mai mulți vizitatori care devin prieteni statornici și fideli ai instituției noastre.

Nu au fost trecuți cu vederea nici cititorii… „uituci”, care au întârziat să returneze cărțile sau alte documente de bibliotecă împrumutate, aceștia beneficiind de „Noaptea iertării”, putând să le restituie fără niciun fel de penalizare. De asemenea, cei care au dorit să se înscrie la bibliotecă în această noapte au putut s-o facă gratuit, iar impresiile despre această acțiune au fost înscrise de oaspeți într-un jurnal conceput special în acest scop.

Noaptea Bibliotecilor este un moment foarte important din viața instituției noastre, un moment pe care l-am pregătit din timp, cu profesionalism, dar și cu multă dragoste pentru cei care zi de zi ne sunt alături, ca adevărați prieteni.  Numărul foarte mare de vizitatori care au dorit să petreacă această noapte la Bibliotecă ne-a spus limpede că strădania noastră a fost răsplătită și putem fi mândri că avem prieteni buni, cărora le-am oferit cu drag momente de neuitat, așa cum a fost această Noapte a Bibliotecilor.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”,

Ioan Sebastian Bara

noapte biblio 2015 (73)

noapte biblio 2015 (74)

noapte biblio 2015 (75)

noapte biblio 2015 (76)

noapte biblio 2015 (77)

noapte biblio 2015 (78)

noapte biblio 2015 (79)

noapte biblio 2015 (80)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

two × three =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

ING

(R)ING Office Deva, partener ING Bank, caută pentru echipa proprie R.M.S.M.E.

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2015
lucian boia

Întâlnire cu istoria la Salonul de carte. GALERIE FOTO (A)

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2015
calorifer

Locuitorii din Petroșani racordați la sistemul de încălzire centralizat nu vor avea căldură timp de trei săptămâni

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2015
vaccin

Medicii de familie încep vaccinarea antigripală

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2015
marko bela

„Ruleta maghiară. Convorbiri cu Markó Béla”. Lansare de carte, la Salonul Hunedorean al Cărții

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2015
balul bobocilor pedagogic 2015

Ami și BRomania, la Balul Bobocilor de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”

HunedoaraMea.ro8 octombrie 2015
ING

(R)ING Office Deva, partener ING Bank, caută pentru echipa proprie Consultant Office

HunedoaraMea.ro8 octombrie 2015
salonul cartii 2015

Salonul Hunedorean al Cărții, la a XVI-a ediție (A)

HunedoaraMea.ro7 octombrie 2015
piata volanta

Se redeschide piaţa volantă în centrul Devei

HunedoaraMea.ro7 octombrie 2015

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate