Dublă lansare de carte astăzi la Deva Mall, locația desfășurării ediție a XVII-a a Salonului Hunedorean al Cărții. Adina Rosetti și Nicu Alifantis vin să își prezinte ultimele apariții editoriale.

La ora 11:00, Adina Rosetti prezintă volumul pentru copii „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”

afis-adina-rosetti-212x300Adina Rosetti s-a nascut in 1979, la Braila. A absolvit in anul 2001 o facultate economica la Universitatea Romano-Americana, apoi un curs post-universitar de jurnalism la Universitatea Bucuresti. Din 2004 a inceput sa scrie reportaje si articole pe teme sociale si culturale la Dilema Veche si, apoi, la Dilemateca. A lucrat doi ani la Time Out, apoi a fost redactor patru ani la revista ELLE Romania. Alte colaborari: Unica, Esquire, BeWhere, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2. A primit premiul Tanarul Jurnalist al Anului 2007 (sectiunea Cultura), acordat de Freedom House. In anul 2010 i se publica la Curtea Veche Publishing romanul de debut „Deadline”, bine primit de critica si public, aflat acum la cea de-a doua editie si tradus in Franta la editura Mercure de France (2013). In 2015 a urmat volumul de proza scurta „De zece ori pe buze”, aparut la Curtea Veche Publishing. In 2014 a publicat cartea pentru copii „Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul”, cu ilustratii de Cristiana Radu, premiata in cadrul galei Cele mai frumoase carti din Romania cu premiul pentru Cea mai frumoasa carte pentru copii si tineret. Cartea a mai primit premiul Cea mai buna carte pentru copii si tineret la gala Bun de Tipar. Cartea a fost prezentata la Targul International de carte pentru copii de la Bologna, 2015, si a fost selectata in catalogul „The White Ravens”, cu cele mai frumoase 200 carti pentru copii din lume, lansat in cadrul Targului International de carte de la Frankfurt, 2015. A participat la targuri internationale de carte si lecturi publice la Bucuresti, Leipzig, Budapesta, Perugia, Torino, Berlin, Praga, Paris, Bologna, Istanbul.
Volumul este ilustrat de Cristiana Radu, una dintre cele mai talentate si apreciate ilustratoare de carte din Romania. A colaborat, in afara de Adina Rosetti, cu prestigioase scriitoare ca Grete Tartler si Iulia Iordan, carora le-a ilustrat cartile „Gulii verzi in tara piticilor” si, respectiv, „Calatorie printre ierburi si lumina”.
Atelierul de povestit din cadrul acestui eveniment se va bucura de concursul talentatei actrite Isabela Hasa de la Teatrul de Arta din Deva.
La eveniment sunt asteptati copii, parinti, bunici si toti cei care vor sa calatoreasca in universul fermecator al copilariei.

De la ora 17:00 Nicu Alifantis prezină devenilor volumul „Face Carte” şi cel mai recent CD – „Madame Mon Amour”

afis-nicu-alifantis-212x300Discul cuprinde 15 foarte indragite piese muzicale pe versurile unor mari poeti precum Tudor Arghezi („Insriptie pe un inel”), Nichita Stanescu (printre care celebrele „Ce bine ca esti” si „Emotie de toamna”), Daniela Crasnaru, Adrian Paunescu, George ?arnea, Nina Cassian, Radu Stanca, Alexandru Tocilescu, Alexandru Andries si Bulat Okudjava, renumitul poet georgiano-azer.
Cartea, cu acest titlu ingenios si sugestiv, prefatata de poetul George Es Pop, strange laolalta texte postate pe Facebook de Nicu Alifantis de-a lungul anilor, adica, dupa marturia autorului, „(…) niste poeme, cateva portrete si poate ceva mai multe povestiri, intr-o insiruire oarecum cronologica, un fel de jurnal al ultimilor cinci ani, in care s-au asezat trairi, emotii, sentimente, ganduri, nelinisti, bucurii (…)”.
Din prefata cartii aflam ca „In FaceCartea lui Alifantis ma simt cel mai acasa, pentru ca aud simultan cuvintele si sunetul muzicii din spatele lor, chiar daca muzica textelor n-a fost compusa inca”. Volumul, alcatuit din Facebook-ul „poetic” al lui Nicu Alifantis, este si un portret complet al artistului care isi deschide sufletul in fata numerosilor lui prieteni si admiratori.
Cu prilejul acestei intalniri deosebite, publicul va asculta cateva melodii interpretate de Nicu Alifantis care, la sfarsit, va oferi autografe pe noul sau volum.

Comentarii

comentarii

0 comments