Meniu

Important eveniment din viața culturală a hunedorenilor

 

Săptămâna viitoare, la inițiativa Bibliotecii Județene, va avea loc festivitatea de premiere a bibliotecilor publice municipale, orășenești și comunale

 

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 7 martie 2016, ora 1000, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, festivitatea de premiere a bibliotecilor publice municipale, orășenești și comunale care, în anul 2015, s-au clasat pe primele locuri în competiția „Bibliotecile anului 2015”.

 

Bibliotecile publice au devenit veritabile centre culturale

Acest original concurs profesional interbibliotecar se organizează din anul 2011, la inițiativa Bibliotecii Județene. Scopul pe care și l-a stabilit de la început a fost crearea unui spirit de competiție, de emulație și de stimulare a inițiativei fiecărei biblioteci publice care servește o comunitate locală din județ. Bibliotecile publice au devenit, în ultimii ani, veritabile centre culturale și de informare, tot mai mult căutate de un public divers și numeros. Serviciului tradițional de împrumut de carte i s-a adăugat un portofoliu de activități pe care fiecare bibliotecă le organizează, ținând seama de cerințele și orientările publicului care frecventează biblioteca. Această competiție dintre biblioteci a dus la o îmbunătățire de la an la an a calității muncii bibliotecarilor angrenați în concurs, fapt reflectat în sporirea numărului de evenimente și manifestări cultural-educative organizate, în creșterea exigenței față de propria activitate a bibliotecarilor care s-au preocupat tot mai serios de formarea lor profesională în pas cu cerințele unei societăți informatizate. Nu în ultimul rând, s-a lărgit gama serviciilor noi pe care bibliotecile le-au pus la dispoziția cetățenilor, servicii gratuite și bine organizate. La orice nivel funcționează – municipiu, oraș, comună – biblioteca devine tot mai mult punctul spre care gravitează toți cei care doresc să se informeze, să citească, să aibă acces la internet, să participe la evenimente culturale etc.

 

Profesionalism şi implicare

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, oferind coordonare profesională bibliotecilor publice din județ, a fost în contact permanent cu toate bibliotecile publice și a monitorizat obiectiv și competent performanțele bibliotecilor pentru ca, într-adevăr, concursul „Bibliotecile anului 2015” să fie câștigat de instituțiile de cultură care s-au remarcat prin profesionalism, implicare, diversitate de acțiuni, prezență efectivă în viața comunității locale.

Premierea celor mai bune biblioteci municipale, orășenești și comunale, pe anul 2015, se va desfășura în ziua de 7 martie 2016, ora 1000, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Este un eveniment care răsplătește munca de un an a celor mai merituoși bibliotecari hunedoreni și sperăm să ne fiți alături la acest important eveniment din viața culturală a județului nostru.

 

Manager,

Ioan Sebastian Bara



« (Stirea precedenta)



Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*