Meniu

Volumul Vânătorul singuratic – întâlnire cu scriitorul Gherasim Țic

 

O întâlnire cu scriitorul Gherasim Țic, nume binecunoscut în rândul prozatorilor contemporani, care își va lansa recentul volum de schițe și nuvele intitulat Vânătorul singuratic, apărut la Editura Orizonturi din București.

 

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva invită iubitorii de literatură  la o întâlnire cu scriitorul Gherasim Țic, care își va lansa recentul volum intitulat Vânătorul singuratic, apărut la Editura Orizonturi din București.

Gherasim Țic este un prozator care s-a impus în peisajul literar românesc cu volumele Fii ai unui destin potrivnic, Speranțe, Tinerețe furată, Destinul familiei Roibu, Sonata lunii. Fericirea de a iubi și de a fi iubit.

Prozatorul s-a născut în anul 1931 în satul Boz, comuna Brănișca. A fost elev la liceele „Decebal” din Deva și „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. A suferit rigorile și nedreptățile regimului comunist, fiind deținut politic timp de 12 ani la închisorile din Deva, Jilava, Capul Midia, Baia Sprie, Gherla. După ieșirea din detenție, a devenit student la Filologie, limba engleză, facultate pe care a absolvit-o în 1969. Vreme de 21 de ani a fost profesor de limba engleză în diferite școli din București și a desfășurat și activitate literară, traducând 13 romane din engleză în română. După 1989, Gherasim Țic transpune în pagini literare experiențele trăite de-a lungul vieții și publică o serie de romane care surprind realități sociale și politice din România ultimelor decenii de dinainte de 1990.

Volumul Vânătorul singuratic cuprinde o serie de schițe și nuvele care descriu, cu o deosebită forță de expresie și cu talent epic deosebit, destine și întâmplări dintr-un areal familiar scriitorului, cel al așezărilor de pe Valea Mureșului, aproape de Deva.

Întâlnirea cu prozatorul Gherasim Țic va fi și un prilej de a dialoga cu acest talentat scriitor care va oferi autografe iubitorilor de literatură.

Sperăm să onorați cu prezența Dumneavoastră acest eveniment cultural deosebit.

 

Manager,

Ioan Sebastian Bara

 

 

 

 

 

 

 

 






Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*