COMUNITATE

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”: „De ziua lor, tuturor bibliotecarilor, un cald și prietenesc La mulți ani!” (A)

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”: „De ziua lor, tuturor bibliotecarilor, un cald și prietenesc La mulți ani!” (A)

La 23 aprilie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. Instituită la inițiativa Organizației Națiunilor Unite pentru Știință și Cultură (UNESCO), ea pune în lumină respectul și prețuirea față de carte și față de toți cei care o creează și o fac cunoscută. În această ultimă categorie se înscriu și bibliotecarii și, de aceea, în România, începând din anul 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată și Ziua Bibliotecarului.

Această zi are o semnificație specială pentru că este ziua în care au părăsit această lume, în anul 1616, doi titani ai literaturii universale: englezul William Shakespeare și spaniolul Miguel de Cervantes.

Anul acesta, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva nu poate organiza manifestările culturale cu care, de-a lungul ultimilor 15 ani, și-a obișnuit prietenii.

Nu uităm, însă, de colegii noștri bibliotecari a căror activitate plină de dăruire o apreciem așa cum merită. De aceea, în această zi atât de dragă nouă, celor care lucrăm zi de zi cu cărțile, trimit un gând cald, prietenesc și plin de recunoștință către toți bibliotecarii, către toți colegii noștri din bibliotecile publice din județul Hunedoara și din țară. Le doresc să fie la fel de dăruiți cărții și celor ce iubesc lectura, să fie la fel de aproape de comunitatea în mijlocul căreia lucrează, să ducă lumina cărții oamenilor de toate vârstele și profesiile. Bibliotecarii ne fac să iubim cartea, să iubim lectura, să fim mereu deschiși către cunoaștere și, de aceea, merită întreaga noastră prețuire.

De ziua lor, tuturor bibliotecarilor, un cald și prietenesc La mulți ani!

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 12 =

Mai mult in COMUNITATE

Fără penalizări la cărțile împrumutate de la Biblioteca Județeană înaintea stării de urgență

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Biblioteca Județean din Deva se redeschide pentru public

HunedoaraMea.ro19 mai 2020

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva returnează banii pe bilete la spectacolele anulate

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Piese reprezentative din colecțiile Muzeului Civilizației Dacice și Romane: aplică cu Gorgona Medusa, descoperită la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

HunedoaraMea.ro15 mai 2020

Cetatea Devei și parcurile din municipiu, redeschise publicului

HunedoaraMea.ro14 mai 2020

Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” își actualizează colecțiile și baza de date

HunedoaraMea.ro22 aprilie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva merge mai departe (A)

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2020

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020

Ce trebuie să știe persoanele aflate în izolare la domiciliu. Cum pot apela la autorități pentru aprovizionare cu alimente și medicamente

HunedoaraMea.ro27 martie 2020