Biblioteca din Petrila, “Cea mai bună bibliotecă orăşenească”

biblioteca petrila    Centrul Cultural “Drăgan Muntean” din Deva, a găzduit la începutul săptămânii, o gală distinctă a Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu”, care a premiat, pentru cel de-al şaselea an consecutiv, întreaga activitate a celor mai bune biblioteci din judeţul Hunedoara. Invitat la acest eveniment a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, care a împărţit tuturor doamnelor câte o floare mărţişor.

După o selecţie riguroară, titlul de „Cea mai bună bibliotecă orăşenească” i-a revenit bibliotecii din Petrila. Aceasta a fost înfiinţată la data de 26.07.2001 şi este în administrarea Primăriei oraşului Petrila. La deschidere, biblioteca număra un număr de 9214 volume, care au fost preluate de la fosta biblioteca a Clubului Muncitoresc al E.M. Lonea. Biblioteca se află sub directa coordonare a doamnei Oana Bălănescu şi oferă în prezent servicii de internet prin BIBLIONET, împrumuturi de cărţi la sala de lectură, împrumuturi la domiciliu, etc.

            „Acest original concurs profesional se organizează din anul 2011, scopul fiind crearea unui spirit de competiţie, de emulaţie şi de stimulare a iniţiativei fiecărei biblioteci publice care serveşte o comunitate locală hunedoreană. Competiţia a dus la o îmbunătăţire a calităţii muncii bibliotecarilor angrenaţi, fapt reflectat în sporirea numărului de evenimente şi manifestări cultural-educative organizate, în creşterea exigenţei faţă de propria activitate a bibliotecarilor care s-au preocupat tot mai serios de formarea lor profesională, în pas cu cerinţele unei societăţi informatizate. Nu în ultimul rând, s-a lărgit gama serviciilor noi, pe care bibliotecile le-au pus la dispoziţia cetăţenilor, gratuite şi bine organizate. Chiar dacă premiile prin care se recompensează cele mai bune biblioteci publice au doar o semnificaţie simbolică, ele reprezintă totuşi o răsplată morală şi o notă maximă acordată bibliotecilor care s-au evidenţiat prin rezultate notabile. Această recunoaştere înseamnă foarte mult pentru fiecare bibliotecă, pentru fiecare bibliotecar care, cu dedicaţie şi profesionalism, face zi de zi muncă de informare în multiple domenii, în beneficiul cetăţenilor din localitate”, a declarat în cadrul evenimentului Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene.Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: