COMUNITATE

O nouă ediție a concursului „Trofeul Micului Cititor”, organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

O nouă ediție a concursului „Trofeul Micului Cititor”, organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează an de an, în preajma zilei de 1 iunie, un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”. Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc vineri, 28 mai, la ora 17.00, la sediul central al bibliotecii (în curtea bibliotecii).

Tradiționalul „trofeu” este acordat după criterii menite să atragă spre bibliotecă, spre lectură, un număr cât mai mare de copii, cărora Biblioteca Județeană dorește să le cultive dragostea față de cărți.

„Criteriul care a determinat decernarea premiilor micilor cititori a fost fidelitatea copiilor față de bibliotecă, fidelitate pe care am „măsurat-o” ținând seama de numărul de împrumuturi de carte și numărul de participări la activitățile bibliotecii etc. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu biblioteca. De aceea, acei copii care au venit cel mai des la bibliotecă, cei care au citit cel mai mult s-au dovedit a fi demni să primească premii”, spune managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”, Ioan Sebastian Bara.

Vor fi acordate trei premii și zece mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii.

Festivitatea de acordare a „Trofeului Micului Cititor” va avea parte de un frumos spectacol artistic. Anul acesta, artiștii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani au răspuns invitației bibliotecii și vor prezenta o fascinantă „Feerie a personajelor de poveste” (coordonator Laurențiu Vlad) prin care cei mai îndrăgiți eroi ai poveștilor vor prinde viață și vor aduce emoție și bucurie în inimile celor prezenți.

Încă de la intrarea în curtea bibliotecii, copiii vor avea surpriza să întâlnească câteva statui vivante care vor executa grațioase numere coregrafice și vor interacționa cu copiii (coordonatorul proiectului coregrafic este Mihai Alexandru).

„La încheierea evenimentului copiii vor avea parte de surprize care, sperăm, îi vor bucura și îi vor face să îndrăgească și mai mult biblioteca. Nu pot fi uitați profesorii care au îndrumat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, cadrele didactice merită mulțumirile noastre și vor fi și ele premiate”, a precizat Ioan Sebastian Bara.

Concursul „Trofeul Micului Cititor” este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

(FOTO: Arhivă)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + eleven =

Mai mult in COMUNITATE

Recitalul ,,Pianul călător”, susținut de artistul Horia Mihail, în turneu la Deva

HunedoaraMea.ro24 mai 2021

Bartolomeu Valeriu Anania sau nevoia de spiritualitate (A)

HunedoaraMea.ro21 mai 2021

Jazz, blues și rock, la Deva. Concert în aer liber cu trupele Steel Jazz Quintet și The Story

HunedoaraMea.ro19 mai 2021

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva (A)

HunedoaraMea.ro19 mai 2021

Expoziție a Muzeului din Deva despre meșteșugurile practicate de daci, la Shopping City Deva

HunedoaraMea.ro18 mai 2021

Prima zi de rapel la centrul de vaccinare drive-thru din Deva

HunedoaraMea.ro16 mai 2021

Vaccinare fără programare la Castelul Corvinilor. Peste 250 de persoane, imunizate împotriva COVID-19 în prima zi

HunedoaraMea.ro16 mai 2021

Piața volantă Produs de Cluj, în acest weekend, la Deva

HunedoaraMea.ro14 mai 2021

Biblioteca Județeană din Deva prezintă viața și opera lui Bartolomeu Valeriu Anania, la 100 de ani de la nașterea marelui scriitor şi teolog

HunedoaraMea.ro14 mai 2021