COMUNITATE

Biblioteca Județeană organizează a 8-a ediție a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”. 25 de licee și colegii din județ, înscrise în competiție

Biblioteca Județeană organizează a 8-a ediție a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”. 25 de licee și colegii din județ, înscrise în competiție

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în 17 noiembrie, la ora 13.00, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, festivitatea de deschidere a celei de-a 8-a ediții a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, când se vor trage la sorți grupele.

Concursul se desfășoară în perioada noiembrie 2021 – mai 2022. Până în luna februarie anul viitor elevii au o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană, care vizează cunoștințele din domeniile: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 19 mai 2022.

Această ediție aduce în fața juriului echipe din 25 de colegii și licee ale județului Hunedoara. 

1. Liceul Teoretic „Avram Iancu”      BRAD

2. Liceul Tehnologic „Ovid Densusianu”       CĂLAN

3. Colegiul Național „Decebal”          DEVA

4. Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”       DEVA

5. Liceul cu Program Sportiv „Cetate”           DEVA

6. Liceul de Arte „Sigismund Toduță”           DEVA

7. Liceul Tehnologic „Transilvania”   DEVA

8. Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”     DEVA

9. Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza”     GEOAGIU

10. Liceul Teoretic „I. C. Brătianu”   HAŢEG

11. Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”      HUNEDOARA

12. Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” HUNEDOARA

13. Liceul Tehnologic „Matei Corvin”           HUNEDOARA

14. Liceul Teoretic „Traian Lalescu” HUNEDOARA

15. Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” HUNEDOARA

16. Liceul Teoretic „Silviu Dragomir”           ILIA

17. Liceul Teoretic „Mircea Eliade”  LUPENI

18. Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus”      ORĂŞTIE

19. Colegiul Economic „Hermes”      PETROŞANI

20. Colegiul Național „Mihai Eminescu”       PETROŞANI

21. Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva”          PETROŞANI

22. Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”    PETROŞANI

23. Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny”       SIMERIA

24. Liceul Tehnologic „Retezat”        URICANI

25. Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu”         VULCAN

Competiția este organizată cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și al Complexului Deva Mall, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara și cu ajutorul unor generoși sponsori: Cofetăria Arta Deva, S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Banca Comercială Română, Bistro Lex Deva, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Restaurant Etiquette Deva, Eurosport DHS S.A., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva.

“Acest concurs a fost conceput și organizat cu scopul de a atrage elevii spre lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și fair-play. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii și în reluare pe un post local de televiziune fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la noi au fost deosebit de favorabile. Sperăm că interesul pentru concurs, pentru toate confruntările ce vor avea loc, va fi la fel de viu ca la edițiile din anii precedenți”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Premiile oferite vor fi consistente și atractive: pentru locul I –  8 biciclete eliptice speciale, pentru locul al II-lea – 8 Spin Bikes, pentru locul al III-lea – 8 steppere cu ghidon, pentru locul al IV-lea – 8 pachete de fitness (fiecare pachet conținând un covoraș yoga Exclusive Plus, o roată de exerciții dublă și o coardă de sărituri Speed), 8 locuri în Tabăra Națională de Istorie și Civilizație Dacică și Romană de la Costești (Premiul juriului), vouchere a câte o băutură răcoritoare, 200 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Toate etapele concursului „Citești și câștigi!” vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și în reluare pe un post local de televiziune.

Regulamentul concursului

Fiecare echipă va fi formată din șapte elevi (un lider, patru coechipieri, două rezerve) și un profesor coordonator. Acesta va comunica componența fiecărei echipe înainte de începerea confruntării. În timpul concursului se va putea face o schimbare în componența echipei, la solicitarea liderului de echipă, iar rezerva va rămâne în concurs până la finalul confruntării respective.

Cele 25 de colegii și licee înscrise în concurs vor fi împărțite prin tragere la sorți în opt grupe. Pe baza punctajului obținut la edițiile anterioare ale concursului (2015 – 2019), primele echipe sunt capi de serie.

Acestea sunt: Colegiul Național „Decebal” Deva; Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani;  Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg; Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni; Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara; Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva; Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani; Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad.

Vor avea loc două extrageri, a capilor de serie și apoi a celorlalte locuri din grupe.

Echipele din grupe se vor confrunta între ele. Primele două echipe clasate vor avansa în optimi. În cazul unei situaţii de egalitate la puncte, la finalul confruntărilor din grupe, echipele cu cel mai mare număr de răspunsuri corecte vor trece în etapa următoare.

Cele 16 echipe care au ajuns în optimi vor disputa confruntări eliminatorii. Vor urma apoi sferturi de finală și semifinale. Echipele câştigătoare din semifinale se vor întâlni în finală, iar echipele învinse vor disputa locul al treilea. În cadrul celor două confruntări finale, echipele vor răspunde la un set de 40 de întrebări, ascunse în spatele unor indicii încadrate în cele cinci domenii propuse de organizatori.

Întrebările și variantele de răspuns vor fi afișate pe ecranul de proiecție. Pentru ambele echipe, liderul de grup va alege răspunsul pe laptopul aflat în față, iar la expirarea timpului, varianta aleasă va apărea automat pe ecran.

Timpul alocat unei întrebări și răspunsului este de un minut. În acest timp liderul echipei poate anula răspunsul ales, iar când timpul expiră, ecranul se va bloca.

Un răspuns corect = 1 punct.

Echipa cu cele mai multe răspunsuri corecte va fi declarată câștigătoarea confruntării.

În clasamentul general pe grupe, pentru fiecare dispută câștigată se vor acorda trei puncte, echipele aflate la egalitate vor primi un punct, iar echipa care va pierde nu va fi punctată.

În caz de neprezentare la ora indicată, echipa absentă va fi declarată învinsă, iar echipa prezentă va primi trei puncte în clasamentul pe grupă (30 de răspunsuri corecte).

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =

Mai mult in COMUNITATE

Spectacol folcloric de Ziua Națională a României, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva

HunedoaraMea.ro12 noiembrie 2021

Eveniment cultural organizat de Biblioteca Județeană din Deva, la împlinirea a două sute de ani de la nașterea lui Dostoievski

HunedoaraMea.ro7 noiembrie 2021

Sfârșit de octombrie sub semnul misterului (A)

HunedoaraMea.ro1 noiembrie 2021

Carnaval de Halloween, la Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 octombrie 2021

A 38-a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Pop „Stelele Cetății”, la Deva. Concert de muzică folk cu Mircea Vintilă, Victor Socaciu și Ducu Bertzi

HunedoaraMea.ro26 octombrie 2021

Concert extraordinar „Tinerețea Romanței”, la Deva

HunedoaraMea.ro18 octombrie 2021

ANUNȚ. Biblioteca Județeană din Deva organizează concurs de angajare (A)

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2021

Concert cameral susținut de chitaristul Costin Soare şi violonistul Valentin Şerban, la Deva

HunedoaraMea.ro11 octombrie 2021

Ediția din acest an a Salonului Hunedorean al Cărții, anulată din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2021