Salonul hunedorean al cărții, 2021

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Complexul Deva Mall, organizează, în perioada 13 – 16 octombrie 2021, cea de-a XXI-a ediție a Salonului Hunedorean al Cărții, eveniment cultural devenit tradițional, foarte apreciat de iubitorii de carte din Deva și din județul Hunedoara.

Salonul va fi accesibil publicului zilnic între orele 1000 și 2000, intrarea fiind gratuită.

Salonul Hunedorean al Cărții este evenimentul cultural pe care Biblioteca Județeană îl pregătește din timp, cu mult profesionalism, cu drag și respect față de cititorii fideli, față de toți prietenii cărții, față de oaspeții noștri: scriitori, edituri, librari.

Ca și în anii precedenți, și la această ediție vom avea o participare numeroasă, concretizată în cele peste 90 de edituri din țară și din județ.

Din țară vor fi prezente următoarele edituri:

– din Alba Iulia: Aeternitas;

din Baia Mare: Proema;

– din Brașov: Adevăr Divin, Arco Iris, Okian;

– din Brăila: Torent Press;

– din București: Academia Română-Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, Alcor Edimpex S.R.L., Alias Publishing, All, Amurg Sentimental, Art, Asociația Macedonenilor din România, Astro, Atma Mundi, Atman, Compania Dan Puric, Corint, Corint Junior, Crime Scene Press, Curtea Veche Publishing, Dharana, Diana Press, Editura Medicală, Editura Militară, Eikon, Elena Francisc Publishing, Flamingo, For You, Ganesha, Integral, Leda, Livingstone, Meteor Press, MMS, Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Orizonturi, Paideia, Prestige, Prior Media Group, RAO, Romhelion, Saeculum IO, Semne-Artemis, Sigma, Trei, Tritonic, Univers, Univers Enciclopedic Books, Vivaldi, Vremea, Zorio;

– din Cluj-Napoca: Argonaut, Casa Cărții de Știință, Editura Asociației de Științe Cognitive din România, Mega, Q-Press, Redacția Tribuna, Risoprint, Societatea Culturală Myrobiblion, Școala Ardeleană;

– din Drobeta-Turnu Severin: Ștef;

– din Iași: Doxologia, Polirom;

– din Pitești: Carminis, Diana, Nomina, Nominatrix;

– din Sibiu: Agnos;

– din Târgoviște: Cetatea de Scaun.

Acestora li se alătură edituri din Republica Moldova (Cartier) și din Marea Britanie (Bloomsbury, Macmillan, MM Publications, Scholastic, Usborne, Vintage).

Editurile hunedorene, ca de obicei, vor fi prezente şi vor organiza lansările unor scriitori cunoscuți sau care își vor lansa volumele de debut. Vor fi prezente următoarele edituri din județ:

– din Deva: Accent Media, Călăuza v.b., Danimar, Editura Episcopiei Devei și Hunedoarei, Emia, Karina, Paula, SETRAS, Vultur ZM;

– din Orăștie: Emma, Vorba;

– din Petroșani: Tehno-Art;

– din Simeria: Traian Dorz.

Așteptat cu nerăbdare de miile de iubitori de lectură care îi vor trece pragul, Salonul Hunedorean al Cărții va prilejui întâlnirea cu personalități de marcă ale culturii noastre care își vor lansa cărțile la Deva. De asemenea, editurile, distribuitorii de carte, librarii și bibliotecarii prezenți la Deva vor fi într-un permanent dialog cu un public avizat, care știe să aprecieze valoarea unei cărți. Este o bucurie pentru noi să constatăm că, deși ne aflăm în era internetului, lectura cărților în format tradițional, pe hârtie, nu și-a spus încă ultimul cuvânt și plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărți nu va dispărea prea curând. Așteptăm, prin urmare, același public numeros, de toate vârstele și ocupațiile, iubitorii de carte și de lectură pentru care, an de an, Salonul Hunedorean al Cărții este o mare sărbătoare a spiritului.

Manager,

Ioan Sebastian Bara

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului