COMUNITATE

Conferință națională a bibliotecilor publice din România, în județul Hunedoara. Programul evenimentului

Conferință națională a bibliotecilor publice din România, în județul Hunedoara. Programul evenimentului

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Națională a României, organizează Conferința  Națională  „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”, care va avea loc în perioada 17-19 mai, în Parâng, la Hotel Rusu.

Tema actualei ediții a Conferinței se circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta și livra cursuri pentru comunitate, care să acopere cele mai variate nevoi de informare, documentare, pregătire profesională și petrecere creativă a timpului liber. De asemenea, va cuprinde o secțiune distinctă cu titlul „Contabilitatea și utilizarea resurselor bugetare în cadrul bibliotecilor publice”, dedicată reprezentanților compartimentelor financiar-contabile.

“Este un eveniment cu multiple semnificații pentru noi deoarece biblioteca noastră va fi pentru prima dată organizatoarea și gazda unui eveniment de o asemenea importanță și anvergură. Sub aspect profesional, conferința va fi un excelent prilej de a face schimb de experiență și de opinii despre rolul pe care bibliotecile publice trebuie să-l joace în condițiile actuale. Este o perioadă extrem de dificilă care a bulversat și bibliotecile publice, în fața cărora au apărut provocări noi, situații inedite și complicate. Cu toate acestea, bibliotecile au reușit să-și probeze utilitatea în comunitate chiar și în condițiile grele din ultimii doi ani.

După o lungă perioadă de izolare și comunicare online, o întâlnire cu reprezentanții bibliotecilor publice din România ne va da ocazia de a purta discuții directe cu colegii noștri din țară, de a ne cunoaște mai bine, de a ne împărtăși experiențe și de a pune bazele unor proiecte viitoare. De aceea, așteptăm această conferință cu bucurie și emoție, cu speranța că legăturile dintre noi vor fi și mai strânse”, au transmis organizatorii evenimentului.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 7 =

Mai mult in COMUNITATE

Conferința bibliotecarilor (A)

HunedoaraMea.ro18 mai 2022

Istoria și legendele Cetății Deva, reînviate, de Garda Cetății

HunedoaraMea.ro13 mai 2022

Grai, cântare și poveste cu trupa ,,Graiu”

HunedoaraMea.ro10 mai 2022

Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, premiate de Primăria Deva

HunedoaraMea.ro9 mai 2022

Concurs de Fotografie ,,I ♥DEVA”

HunedoaraMea.ro6 mai 2022

„Citești și câștigi!” la a VIII-a ediție. Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, câștigătorul concursului de cultură generală organizat de Biblioteca Județeană (A)

HunedoaraMea.ro5 mai 2022

FOTO Concursul de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” – Finala Mică

HunedoaraMea.ro4 mai 2022

Festivalul Național de Umor „Liviu Oros”, ediția a 21-a, la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” din Deva

HunedoaraMea.ro27 aprilie 2022

Servicii electronice accesibile pentru cetățeni, la Primăria Deva

HunedoaraMea.ro11 aprilie 2022