COMUNITATE

“O jucărie pentru fiecare”, campanie pentru copiii din centrele de plasament, organizată de Biblioteca Județeană

“O jucărie pentru fiecare”, campanie pentru copiii din centrele de plasament, organizată de Biblioteca Județeană

În fiecare an, în perioada premergătoare Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva se mobilizează în acțiunea “O jucărie pentru fiecare”, inițiată în urmă cu câțiva ani.

Cu acest prilej, Biblioteca Județeană pornește o amplă campanie de sensibilizare și atragere a membrilor comunității, a locuitorilor din județul Hunedoara, pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament ale județului. 

“Prin jucăriile pe care, cu mult drag, le colectăm și le ducem acestor copii, dorim să le oferim și un strop de bucurie, să-i facem să uite, măcar de ziua lor, că nu au părinți sau au fost rupți de familie. Și în acest an, facem o campanie puternic mediatizată și, în scurtă vreme, sperăm ca Biblioteca Județeană să devină neîncăpătoare, hunedorenii, de toate vârstele, să vină să aducă o jucărie pentru fiecare copil instituționalizat. Proiectul nostru are drept țintă copiii din centrele de plasament din județul Hunedoara, centre către care ne vom îndrepta și în acest an. În perioada 1 martie – 20 mai, cei care doresc vor putea aduce jucării la Biblioteca Județeană. Este un gest aparent mărunt, dar cei care vor veni cu jucării vor fi, într-un fel, înlocuitorii părinților pe care acești copii nu-i au sau de care sunt despărțiți”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Toți cei care vor să le dăruiască copiilor jucării că sunt așteptați la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii Județene, Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 26, unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, în perioada 1 martie – 20 mai, de luni până vineri, între orele 10.00 și 18.00.

„Prin această inițiativă îi chemăm alături de noi pe toți cei care vor să le dăruiască un strop de bucurie acestor copii vitregiți de soartă”, a transmis managerul Bibliotecii Județene.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 12 =

Mai mult in COMUNITATE

FOTO. Concursul de cultură generală ,,Citeşti şi câştigi”. Ultimele confruntări din grupe

HunedoaraMea.ro24 februarie 2022

Dor și drag de Dragobete (A)

HunedoaraMea.ro24 februarie 2022

FOTO. Concursul de cultură generală ,,Citeşti şi câştigi”. A 7-a rundă de confruntări

HunedoaraMea.ro23 februarie 2022

Spectacolele din acest weekend la Teatrul din Petroșani

HunedoaraMea.ro23 februarie 2022

FOTO. Concursul de cultură generală ,,Citeşti şi câştigi”. A 6-a rundă de confruntări

HunedoaraMea.ro22 februarie 2022

Expoziție despre viața dacilor din Munții Orăștiei, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro22 februarie 2022

“Jerry și câinele”, adaptare după Edward Albee, la Teatrul de Artă din Deva

HunedoaraMea.ro22 februarie 2022

FOTO. Concursul de cultură generală ,,Citeşti şi câştigi”. A 5-a rundă de confruntări

HunedoaraMea.ro21 februarie 2022

FOTO Echipa Hunedoarei a obținut Locul I la cel mai mare concurs de preparat porcul din Ungaria. A învins 32 de echipe din opt țări

HunedoaraMea.ro17 februarie 2022