COMUNITATE

Cele mai bune biblioteci din județ în 2021, premiate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

Cele mai bune biblioteci din județ în 2021, premiate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează luni, 7 martie 2022, la ora 11.00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Sala „Liviu Oros”, întâlnirea bibliotecarilor din județul Hunedoara cu prilejul decernării premiilor pentru cea mai bună bibliotecă publică municipală, orășenească și comunală, biblioteci care, în anul 2021, au înregistrat cele mai bune rezultate.

Competiția „Bibliotecile anului”, ediția 2021, este un concurs profesional destinat bibliotecilor publice din județ și este menită să stimuleze spiritul de competiție și de inițiativă ale fiecărui bibliotecar.  

“În era informatizării, activitatea bibliotecilor publice a devenit mult mai complexă, angrenarea lor în viața comunității locale fiind una dintre cele mai importante fațete ale funcționării lor. Bibliotecile publice sunt chemate, zi de zi, să facă față unor provocări cu totul noi, care erau de neconceput cu 20 de ani în urmă. Bibliotecarii zilelor noastre au capacitatea profesională de a rezolva atât problemele specifice bibliotecii, dar și probleme noi cu care se confruntă locuitorii localității unde funcționează biblioteca. Concursul interbibliotecar „Bibliotecile anului” a fost inițiat și gândit tocmai cu scopul de a le da prilejul bibliotecarilor să se perfecționeze, să rezolve probleme tot mai complexe și mai solicitante. Biblioteca Județeană, care coordonează metodologic bibliotecile publice de toate tipurile din județ, a elaborat un amplu punctaj și a stabilit criterii precise care, odată îndeplinite, permit realizarea unui clasament al bibliotecilor. Concursul este departe de a fi o competiție formală, el stimulează bibliotecarii să-și îmbunătățească munca de fiecare zi și să facă din bibliotecă un adevărat centru de cultură și de informare. An de an, acest concurs pune în lumină disponibilitatea bibliotecarilor de a fi tot mai prezenți în viața comunității locale. A trecut de mult vremea când bibliotecarul era doar persoana care împrumuta cărți. Astăzi, alături de carte, calculatorul și internetul ocupă locul central în activitatea unei biblioteci, a sporit numărul serviciilor (gratuite și eficiente) pe care bibliotecile le oferă populației. Bibliotecile care se achită cel mai eficient de noile sarcini, de noile provocări care le stau în față, sunt bibliotecile care se premiază prin acest concurs”, a declarat managerul Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”, Ioan Sebastian Bara.

Premiile nu sunt bunuri materiale, nu sunt resurse bănești, ele reprezintă o recunoaștere și o apreciere a întregii activități a bibliotecilor depuse de-a lungul unui an. Biblioteca Județeană a fost în permanentă legătură cu toate bibliotecile publice din județ și a verificat performanțele acestora. Astfel, concursul „Bibliotecile anului”, ediția 2021, va fi câștigat de bibliotecile care s-au remarcat prin profesionalism, implicare, diversitate de acțiuni, prezență efectivă în viața comunității locale. 

Festivitatea de premiere este și un prilej de întâlnire între bibliotecari, prilej de discuții și schimburi de opinii despre această atât de frumoasă meserie, veritabilă vocație, care se înfăptuiește zi de zi în folosul unui public larg, iubitor de carte și informație.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =

Mai mult in COMUNITATE

„Povestea unei scriitoare, Virginia Woolf”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

HunedoaraMea.ro28 februarie 2022

FOTO. Concursul de cultură generală ,,Citeşti şi câştigi”. Ultimele confruntări din grupe

HunedoaraMea.ro24 februarie 2022

Dor și drag de Dragobete (A)

HunedoaraMea.ro24 februarie 2022

FOTO. Concursul de cultură generală ,,Citeşti şi câştigi”. A 7-a rundă de confruntări

HunedoaraMea.ro23 februarie 2022

Spectacolele din acest weekend la Teatrul din Petroșani

HunedoaraMea.ro23 februarie 2022

“O jucărie pentru fiecare”, campanie pentru copiii din centrele de plasament, organizată de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro23 februarie 2022

FOTO. Concursul de cultură generală ,,Citeşti şi câştigi”. A 6-a rundă de confruntări

HunedoaraMea.ro22 februarie 2022

Expoziție despre viața dacilor din Munții Orăștiei, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro22 februarie 2022

“Jerry și câinele”, adaptare după Edward Albee, la Teatrul de Artă din Deva

HunedoaraMea.ro22 februarie 2022