Dor și drag de Dragobete

105

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, întâmpină sărbătoarea primăverii și a dragostei printr-o manifestare culturală specială intitulată „Dor și drag de Dragobete”, ce se va desfășura în ziua de 23 februarie 2022, ora 1700, în foaierul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Veche de secole, sărbătoare dragă românilor, transmisă peste generații, Dragobetele, numit și Cap de primăvară, este simbolul speranței, al renașterii naturii și al iubirii. Bogată în semnificații și simboluri, sărbătoarea de Dragobete face parte din patrimoniul spiritual al poporului român, din tezaurul de tradiții și obiceiuri care nu-și pierd prospețimea odată cu trecerea timpului pentru că sunt preluate și transmise din generație în generație.

Manifestările dedicate acestei sărbători vor fi alcătuite din recitaluri de poezie de dragoste susținute atât de poeți hunedoreni, care își vor rosti propriile creații, cât și de actori ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, care vor recita poezii din lirica românească. Va urma o suită de piese muzicale în interpretarea coralei „Sargeția” din Deva, dirijor Mihaela Popa, ansamblu coral binecunoscut și îndrăgit.

Sunt invitați toți cei care doresc să se bucure de această străveche sărbătoare românească, alături de îndrăgiți mesageri ai culturii hunedorene.

 

Manager,

Ioan Sebastian Bara

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.