Preotul Constantin Necula, întâlnire cu publicul la Salonul Hunedorean al Cărții

61

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Agnos din Sibiu, organizează, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Salonului Hunedorean al Cărții, o întâlnire cu binecunoscutul preot și profesor Dr. Constantin Necula, care va lansa la Deva cartea Printre cuvinte, între prieteni, apărută recent la Editura Agnos din Sibiu. Este o carte care cuprinde dialoguri dintre părintele Necula și realizatorul de televiziune Dan Negru.

Acest eveniment cu o puternică încărcătură spirituală va avea loc în ziua de 14 octombrie 2022, ora 1800, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or.

Așa cum aflăm din prefața semnată de Romeo Petrașciuc, această carte a fost scrisă „(…) în prelungirea unei conferinţe pe care părintele Constantin Necula şi Dan Negru au susţinut-o la Bacău, în 7 mai 2022, la invitaţia Fundaţiei şi Farmaciilor Sf. Spiridon”.

Între părintele Constantin Necula și celebrul om de televiziune Dan Negru există o foarte frumoasă prietenie, iar dialogurile din carte sunt clădite pe sinceritate, deschidere, dorința de a merge direct la inima cititorilor, de a-i bucura și a le oferi răspunsuri la numeroasele întrebări care îi frământă.

Autorii, aflăm tot din prefață, „deţin acel potenţial mobilizator care reclamă interogaţia ofensivă, asumată. Fiecare pretext de discuţie, între cei doi şi între ei şi auditoriu, e unul care ne ajută să destructurăm încă un temei de gând, să dezamorsăm încă un loc comun al derizoriului şi, de ce nu, să ne neliniştim fertil în rătăcirile noastre întru aşezare.”

Părintele Constantin Necula este absolvent al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este o personalitate foarte cunoscută, de la enoriașii care îi ascultă predicile, la cei care îi citesc cărțile, îi urmăresc aparițiile în mass-media și, în general, în spațiul public, este un slujitor al bisericii foarte îndrăgit și cu o putere de atracție deosebită la publicul de toate vârstele.

Acest eveniment editorial organizat la Deva își propune să adune laolaltă oameni dornici să învețe, să înțeleagă ce înseamnă a trăi în spirit creștin, cu iubire și smerenie, cu dăruire și grijă față de cel de lângă noi. Așa cum se știe, părintele Necula este un duhovnic, un intelectual care crede cu tărie că Dumnezeu este mereu cu noi și, indiferent de încercările la care ne supune viața, credința puternică în Dumnezeu Tatăl și în Iisus Hristos este cea care ne arată calea și ne dă speranțe atunci când credem că totul e pierdut.

Autorii cărții „ţin să ne arate că succesul, notorietatea, atunci când sunt de partea lui Hristos, nu generează dependențe, cât un efort continuu de a te împlini în ceilalţi, de a dobândi acea autenticitate cât se poate de reală în raport cu Dumnezeu şi cu cei pe care El ţi-i aduce înainte.”

Atât părintele Constantin Necula, cât și Dan Negru, prin dialogul lor viu, sincer consemnat în carte, caută calea direct spre sufletele oamenilor, se apropie cu aceeași dragoste frățească de oameni din cele mai variate straturi sociale și de toate vârstele, știu să tălmăcească slovele sfinte mai ales pentru cei care poate își spun atât de dramatic „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!”.

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.