Meniu Principal

Anul Nou Chinezesc – Anul Tigrului de Apă

Festivităţile din China, dedicate Anului Nou Chinezesc, au început în seara zilei de 31 ianuarie spre 1 februarie 2022, când chinezii din întreaga lume sărbătoresc intrarea în Anul Tigrului de Apă, care conform calendarului chinezesc se va încheia pe 21 ianuarie 2023.

Prietenii noștri chinezi pășesc în aceste zile într-un an nou, Anul Tigrului de Apă. Ca în fiecare an, suntem alături de ei, ne bucurăm pentru că, de aproape zece ani, reușim să colaborăm într-un parteneriat extrem de solid și ne bucurăm că am avut ocazia să cunoaștem îndeaproape minunata cultură și civilizație chineză, veche de mii de ani.

Pentru noul an, toate gândurile mele se îndreaptă spre colegii noștri chinezi, spre întregul popor chinez căruia îi doresc ca în anul ce vine să dea dovada calităților pe care Tigrul de Apă le întruchipează: putere, pasiune, curaj, energie, mândrie, forța de a persevera și de a face totul cu rigoare și talent.

Să aveți un an nou bun, rodnic, să vă bucurați de întâlnirea cu familia, cu cei dragi, să fiți mereu așa cum v-am cunoscut: prietenoși, altruiști, iubitori de viață!

Tigrul de Apă să vă fie de bun augur în fiecare zi, în fiecare ceas al noului an!

La mulți ani !

Ioan Sebastian Bara

Manager, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva