Meniu Principal

Conferința Națională – Biblioteca publică

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează Conferința Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Națională a României, organizează Conferința Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”, care va avea loc în perioada 17-19 mai 2022, în localitatea Parâng, Hotel Rusu.

Tema actualei ediții a Conferinței se circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta și livra cursuri pentru comunitate, care să acopere cele mai variate nevoi de informare, documentare, pregătire profesională și petrecere creativă a timpului liber.

De asemenea, va cuprinde o secțiune distinctă cu titlul „Contabilitatea și utilizarea resurselor bugetare în cadrul bibliotecilor publice”, dedicată reprezentanților compartimentelor financiar-contabile.

Este un eveniment cu multiple semnificații pentru noi deoarece biblioteca noastră va fi pentru prima dată organizatoarea și gazda unui eveniment de o asemenea importanță și anvergură.

Sub aspect profesional, conferința va fi un excelent prilej de a face schimb de experiență și de opinii despre rolul pe care bibliotecile publice trebuie să-l joace în condițiile actuale. Este o perioadă extrem de dificilă care a bulversat și bibliotecile publice, în fața cărora au apărut provocări noi, situații inedite și complicate. Cu toate acestea, bibliotecile au reușit să-și probeze utilitatea în comunitate chiar și în condițiile grele din ultimii doi ani.

După o lungă perioadă de izolare și comunicare online, o întâlnire cu reprezentanții bibliotecilor publice din România ne va da ocazia de a purta discuții directe cu colegii noștri din țară, de a ne cunoaște mai bine, de a ne împărtăși experiențe și de a pune bazele unor proiecte viitoare. De aceea, așteptăm această conferință cu bucurie și emoție, cu speranța că legăturile dintre noi vor fi și mai strânse.

 Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva

 Manager, Ioan Sebastian Bara