Meniu Principal

Biblioteca Județeană „Ovid Denusianu”, din 2023, se mută în „casă nouă”

Ofensiva culturală continuă cu noi investiții

Ieri, în urma unei vizite în teren a managerului Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Sebastian Ioan Bara și a administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram,  s-a stabilit elaborarea imediată a notei conceptuale și a temei de proiectare pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

Consiliul Județean Hunedoara continuă demersurile pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a noului sediu al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.

Județul nostru se mândrește cu o bibliotecă județeană care desfășoară o activitate intensă extrem de apreciată la nivel național. Rezultatele foarte bune, interesul crescut al publicului (mai ales în rândul tinerilor) pentru evenimentele organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Denusianu”, l-au determinat pe președintele Laurențiu Nistor să facă toate demersurile pentru ca, din 2023, această instituție să se mute în „casă nouă”. Și nu oriunde! Corpul B al Palatului Administrativ situat în Piața „I. C. Brătianu” din Deva va fi noua casă a bibliotecii.

Este vorba despre un spațiu modern, primitor, care răspunde exigențelor activității desfășurate de o astfel de instituție de cultură.

 

Se pregătește nota conceptuală și tema de proiectare pentru ca, în cel mai scurt timp, spațiul să devină funcțional.