Marți, 7 februarie, a fost prima zi a confruntărilor în grupe în cadrul concursului de cultură generală ,,Citeşti şi câştigi!”, Ediţia a IX-a, 2023, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva.

De la ora 11:00 a început primul meci din cadrul concursului de cultură generală. Startul în concurs l-au dat echipele Liceului Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara şi Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, tot din Hunedoara. După un început echilibrat, echipa liceului teoretic s-a distanţat, câştigând această confruntare cu scorul de 21-16 răspunsuri corecte (din 30 de întrebări), obţinând astfel 3 puncte în clasament.

b1

De la ora 12:00 a urmat un meci foarte frumos, cu un scor incredibil de strâns pe întreg parcursul lui. S-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni şi cea a Liceului de arte „Sigismund Toduţă” din Deva. Echipa deveană s-a departajat abia după cea de-a 28-a întrebare a confruntării, câştigând în final meciul cu scorul de 21-20 răspunsuri corecte şi au obţinut 3 puncte în clasament.

b2

De la ora 14:00 concursul a continuat cu confruntarea dintre Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva şi Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara. Cu echipele de valoare apropiată, meciul a avut un scor strâns de 17-16 răspunsuri corecte în favoarea echipei colegiului pedagogic, care a reuşit să se departajeze la ultima întrebare a întâlnirii, obţinând astfel cele 3 puncte în clasament.

b3

Ziua s-a încheiat cu confruntarea dintre echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara şi cea a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroşani. A fost un meci frumos, cu un parcurs constant al echipei colegiului hunedorean, care s-a departajat şi a câştigat confruntarea cu un scor de 24-16 răspunsuri corecte, obţinând 3 puncte în clasament.

b4

Sursa: Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus