COMUNITATE

FOTO / Echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” a câștigat finala mică a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”

FOTO / Echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” a câștigat finala mică a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”

Meci de meci! Scor strâns, egalitate şi mari emoţii! Miercuri, 3 mai, de la ora 13:00, a început penultima confruntare din concursul de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”, lupta pentru locul al 3-lea.

Echipa Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” din Deva s-a confruntat cu echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara. A fost egalitate la finalul celor 40 de întrebări ale confruntării, echipa din Hunedoara departajându-se la ultima întrebare a întrebărilor de baraj.

Cu scorul de 35 – 34 răspunsuri corecte, echipa hunedoreană ocupă locul 3 pe podium.

Începută în anul 2014, ca un concurs de cultură generală desfășurat între colegii și licee, competiția „Citeşti şi câştigi!” a devenit din ce în ce mai populară, mai îndrăgită și a atras un număr tot mai mare de colegii și licee concurente. S-a pornit de la antrenarea în concurs a opt colegii/licee din Deva, iar an de an numărul acestora a crescut. Ediția din acest an (a 9-a) a adus în fața juriului echipe din 22 de colegii și licee din județul Hunedoara:

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, s-a bucurat, de la un an la altul, atât de aprecierea participanților, a concurenților, cât și de prețuirea deosebită a publicului, deoarece concursul se desfășoară în timp real, fiind transmis în direct. Câștigător va fi cel mai bun echipaj, vor câștiga elevii care vor da dovadă că au înțeles semnificația genericului acestui concurs: au citit și au câștigat. Iar premiile vor fi pe măsura succesului câștigătorilor.

Echipa de bibliotecari a pregătit seturi de întrebări de diferite grade de dificultate din cinci domenii: științe/generalități, artă/sport, literatură, geografie și istorie. Întrebările au fost în așa fel formulate încât răspunsul să poată fi găsit în bibliografia indicată concurenților, o bibliografie foarte bogată și cuprinzătoare.

Această ediție este dotată cu premii consistente oferite atât de Consiliul Județean Hunedoara, cât și de sponsorii: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Fitness, Restaurant Etiquette Deva, Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva.

Organizatorii au pus în joc următoarele premii: pentru locul I – 8 trotinete electrice și 8 ceasuri inteligente, pentru locul al II-lea – 8 biciclete, pentru locul al III-lea – 8 trotinete, pentru locul al IV-lea – 8 mini steppere, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 176 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Sala „Europa” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara a fost locul unde s-au desfășurat toate confruntările acestei ediții.

Juriul concursului este asigurat de Biblioteca Județeană, el fiind format din: Ioan Sebastian Bara, manager, Luminița Mioara Vulcan, șef Serviciu Relații cu Publicul, Diana Ferencz, bibliotecar, Camelia Mestecănean, bibliotecar, Sorin Pascu, bibliotecar, Diana Trif, bibliotecar, Mihaela Țoța, bibliotecar, Daniel Oprean, analist programator.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =

Mai mult in COMUNITATE

O nouă ediție a festivalului ”Deva Music Star”, la Deva

HunedoaraMea.ro18 mai 2023

Spectacol de Ziua Copilului, la Deva

HunedoaraMea.ro15 mai 2023

Compania de Teatru Concordia vine la Hunedoara cu spectacolul „Divorţul anului”

HunedoaraMea.ro9 mai 2023

„Citești și câștigi!” la a IX-a ediție (A)

HunedoaraMea.ro4 mai 2023

FOTO / Echipa Liceul Teoretic ,,Avram Iancu” din Brad a câștigat ediția din acest an a concursului „Citeşti şi câştigi!”, organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro4 mai 2023

„Folk la Cetate”. Mircea Vintilă, Ducu Bertzi și alți artiști renumiți ai genului, în concert la Deva

HunedoaraMea.ro3 mai 2023

Consultații gratuite la Deva, de Ziua Națională a Inimii

HunedoaraMea.ro2 mai 2023

Festivalului Național de Umor „Liviu Oros”, la ediția a 22-a

HunedoaraMea.ro27 aprilie 2023

Ovid Densusianu, cărturarul desăvârșit (A)

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2023