Meniu Principal

Constantin Necula -conferința „Învierea lui Hristos, moartea morții noastre”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Agnos din Sibiu, este onorată să organizeze în ziua de 23 aprilie 2023, ora 1700, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Sala Mare, un eveniment cultural excepțional, cu o puternică încărcătură spirituală. Îndrăgitul duhovnic preot Constantin Necula va susține conferința „Învierea lui Hristos, moartea morții noastre” în fața celor care vor dori să se împărtășească din tezaurul său de înțelepciune și spiritualitate. Această nouă întâlnire cu părintele Necula are de această dată o semnificație spirituală mult mai mare, dat fiind că ea are loc   într-o zi de dublă sărbătoare a ortodoxiei: Duminica de după Sfânta Înviere (Duminica Tomii) și praznicul Sfântului Gheorghe.

Fiecare întâlnire cu părintele Necula, fiecare rostire pe care o face în fața a zeci de oameni este un prilej de îmbogățire sufletească, de cufundare în slovele Sfintei Scripturi, de apropiere de Dumnezeu și de tot ce este sfânt.

La această întâlnire de la Deva, părintele Necula va veni cu cel mai recent volum al său de scrieri, volum intitulat Fără de El, pierim… apărut cu binecuvântarea ÎPS Dr. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, la Editura Agnos din Sibiu.

Așa cum ne explică autorul, titlul cărții nu este ales deloc întâmplător, ci el răspunde nevoii „(…) de a ne aduce aminte că Dumnezeu este Stăpânul Istoriei pe care o trăim. Și încă un Stăpân‑Iubitor. Care nu ne părăsește doar pentru a îngădui celor care construiesc scenarii ori speculează pe seama evenimentelor – extrem de dureroase – lumii pentru a avea dreptatea lor, pentru a fi satisfăcuți în orgoliul lor de lideri de opinii ori creatori de curente ideologice”.

Structurate în două părți, „Gânduri” și „Încredințări”, textele pe care părintele Necula le-a inclus în volum au fost scrise în perioada pandemiei și în lunile ce i-au urmat, ele fiind o adevărată călăuză pentru oricine se simte rătăcit, care și-a pierdut nădejdea, care îl caută pe Dumnezeu în această perioadă derutantă, plină de întrebări rămase fără răspuns. Părintele Necula oferă răspunsuri cu fiecare fragment al cărții prin numeroasele pilde extrase din Evanghelii și prin propriile considerații care, așa cum știu toți cei care îi urmăresc ideile, slovele, merg direct la inimile celor care îl ascultă sau îl citesc. Toate acestea sunt, cu adevărat, „insule de gând liniștit”, cum spune părintele însuși.

Toate aceste considerente vor face ca întâlnirea cu părintele Necula în zi de sfântă sărbătoare să fie un moment care va lăsa o pecete de neșters în sufletele celor ce vor avea privilegiul de a-l asculta. Sperăm și noi, odată cu îndrăgitul fiu al Bisericii, că vom reuși „(…) să ne redescoperim bucuriile mici, cuminți și pline de Har”.

Cu deosebită considerație,

Manger,

Ioan Sebastian Bara