ComunitateEducatie si cultura

Bibliotecile anului 2023. Cine sunt câștigătorii

Au trecut deja 14 ani de când Biblio­teca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva cu sprijinul Con­si­liului Județean Hunedoara a lansat această competiție profesională între bibliotecile publice hunedorene, „Bi­blio­tecile anului”.

Simbol
„Ne-am propus atunci să creăm o modalitate eficientă de stimulare a activității bibliotecilor, de a le atrage într-un concurs care, deși nu este dotat cu premii materiale, stimulează spiritul de emulație între toți cei care lucrează în lumea fascinantă a cărții. Pe măsură ce anii au trecut, concursul a devenit tot mai incitant, tot mai așteptat, iar colegii mei bibliotecari au devenit tot mai implicați în viața bibliotecii, dar și tot mai prezenți în tot ceea ce înseamnă viața localității. Ne-am văzut din nou, după un an, ca să recompensăm, după o bine chibzuită evaluare, munca de un an a celei mai bune biblioteci municipale, oră­șenești și comunale din județul Hunedoara. Premiile acordate de noi au doar o frumoasă valoare de simbol, sunt un semn că apreciem activitatea biblio­tecilor, modul în care bibliotecarii se racordează permanent la tot ce e nou”, a spus Sebastian Bara, managerul Biblio­tecii Județene.

Evaluarea rezultatelor
„În 7 martie 2024, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, a fost organizată ma­nifestarea „Bibliotecile anului”, în cadrul că­reia a avut loc festivitatea de premiere a bibliotecilor publice care au ocupat lo­curi fruntașe în această com­petiție anua­lă. Anul acesta, într-o am­bi­anță primi­toa­re și caldă, festivitatea de premiere a în­ce­put prin cuvinte de deschidere rostite de primarul comunei Beriu, Emil Moise Bîc, primarul comunei Râu de Mori, Flaviu Dilertea, și vice­pri­marul municipiului Orăștie, Ovidiu Cristian Hendrea”, a adău­gat Sebastian Bara. După evaluarea rezultatelor ob­ți­nute, în funcție de cri­te­riile stabilite, pe „po­diumul de premiere” au urcat ur­mă­toarele biblioteci: La ca­te­go­ria biblioteci municipale: Biblioteca mu­nicipală „Sebastian Bornemisa” Orăștie, La ca­tegoria biblioteci orășe­nești: Biblioteca orășenească Uricani, La categoria bi­blio­teci comunale: Biblioteca comunală Baru, Biblioteca comunală Beriu, Biblio­teca comunală Râu de Mori.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura